2022 Senesinde En Fazla İşlem Gören Kripto Para Belli Oldu!

2022 Senesinde en fazla işlem gören dijital varlık, piyasa değeri açısından en değerli coin olarak nitelendirilen Ethereum oldu.

2022 Senesinde En Fazla İşlem Gören Kripto Para Belli Oldu!
2022 Senesinde En Fazla İşlem Gören Kripto Para Belli Oldu!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yılın sona ermesiyle birlikte, 2022 yılında Ethereum (ETH), ağda gerçekleşen yaklaşık 408 milyon işlem ile Bitcoin’i (BTC) geride bırakarak öne geçti. Bu önemli gelişme ile ETH, üstün kaliteli ve hızlı işlemleri ile Bitcoin’i geride bırakmayı başarmış oldu.

Geçtiğimiz yıl, kripto para birimleri için çok zorlu bir yıl oldu. Ayı trendinin etkisiyle, özellikle kış aylarında gözlenen düşük fiyatlar ve kripto para birimlerinin büyük bir çöküş yaşaması, karamsar bir senenin yaşanmasına yol açtı.

Ancak, bu durum yerini 2022 yılında, hızla artan kripto para birimlerinin benimsenme oranlarına bıraktı. Bu yıl çok sayıda kripto para biriminin kullanım oranının arttığı ve sektörün kendini yeniden canlandırdığı görüldü.

Ülkeler, kripto paraların kullanımına başladıkları bu çalkantılı yılda, en çok işlem yapan kripto projesi Ethereum oldu. Ethereum, Bitcoin’in dört katı işlem oranına ulaşmayı başardı.

Ethereum, Bitcoin’i Geride Bıraktı

Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC)’i 408.5 milyon işlem hacmiyle geride bırakarak, en büyük ikinci kripto para olma başarısına ulaştı. Ancak, kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin, arama hacminde ve popülaritesinde hâlâ önde durmayı sürdürüyor.

Son yılın işlem hacimlerine bakıldığında, Ethereum‘un popülerliğinin arttığı görülmektedir. Ethereum, 408.5 milyon işleme sahipken, Bitcoin’in 93.1 milyon işlemle takip ettiği gözlemlenmektedir.

Milyonlarca işlem arasında Bitcoin fazla ilerleme kaydedemedi. Ancak 2022 yılında lider kripto para birimi, en çok konuşulan kripto para oldu. Son olarak, ağların günlük işlem miktarında ETH 1.1 milyon seviyelerinde olurken, BTC tarafında da günlük 255 bin işlem gerçekleşti.

İlginizi çekebilir: FTX’in Eski CEO’sunun Şüpheli Alameda İşlemleri İnceleme Altında

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir