Stablecoin Sorunları BTC Paritesine Olan Eğilimi Artırdı

Stablecoin Sorunları BTC Paritesine Olan Eğilimi Artırdı
Stablecoin Sorunları BTC Paritesine Olan Eğilimi Artırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Stablecoin sorunları manşetlerde geniş yer buluyor. Bahsi geçen problemler, BTC paritesine olan eğilimi artırdı. Uzmanlara göre Stablecoin’lerdeki olumsuz olaylar zincirinde BTC fiyat artışı mümkün görünüyor.

2023 senesinde kripto sektörünün en büyük sorunlarından biri stablecoinler olmaya başladı. Son günlerde stabilcoinlerde yaşanan sorunlar kripto piyasasını derinden sarstı.

Yaşanan olaylar detaylı bir şekilde incelendiğinde stablecoin krizine BUSD sebep olmuş gibi görünüyor. Dünyanın en büyük ve en popüler kripto para borsası Binance’in stablecoin’i BUSD’nin yaşadığı birkaç sorun kripto yatırımcılarını bir hayli endişelendiriyor.

Olumsuz durumlarından ardından USD Coin (USDC) ile ilgili sorunlar, stablecoin sorununu daha da ciddi hale getirdi.

BTC Boğa Koşusu Gelebilir Mi?

Sektörün önde gelen isimlerine göre stablecoin sorunları, yatırımcıları BTC paritesi ile ticaret yapmaya ve olası bir BTC boğa koşusunu tetiklemeye yönlendirebilir.

Stablecoinlerin geçen haftaki performansı göz önüne alındığında, “etkin olmadıkları” açıkça görülüyor. Kripto yatırımcılarının “nakit” olarak adlandırdıkları bu varlıklar, hedeflerinden saptıkları için sektör için “büyük bir risk” oluşturuyor.

Stablecoin sorunları BUSD tarafındaki krizlerle başlıyor ve Silicon Valley Bank‘ın iflasından sonra USDC ihraççısı Circle, paralarının bir kısmının hala bankada olduğunu ve Fed’in stablecoin harcamalarını hedeflediğini duyurmasıyla tırmanıyor.

Stablecoinlerde yaşanan sorunlar ve “istikrar kaybı” sektörde bir panik havası oluştu. Dolayısıyla BTC’ye olan eğilimi artırdı.

Stablecoin öncülerinden biri olan USDC düşünüldüğünde, kısa zaman diliminde %33,87‘lik bir ivme görülüyor.

İlginizi çekebilir: Kripto Para ve Yapay Zeka İlişkisi

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir