Silk Road Suçlamalarında Adı Geçen James Zhong, Bir Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Silk Road Suçlamalarında Adı Geçen James Zhong, Bir Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
Silk Road Suçlamalarında Adı Geçen James Zhong, Bir Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanlığı, Silk Road iddianamesinde adı geçen James Zong‘un 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Silk Road, internetin karanlık yüzü olarak bilinmektedir. Darknet adı verilen derin bir ağda işlem görmektedir.

Bu tür sitelere sıradan tarayıcılarla girebilmek mümkün değil. Çeşitli programlar aracılığı ile girilebilen bu derin ağlarda pek çok yasa dışı işlem gerçekleştiriliyor.

Kripto endüstrisindeki en büyük ve en karmaşık dolandırıcılık girişimi için yasal işlemler hala devam ediyor.

Yıllardır gündemde olan Silk Road dolandırıcılığı ABD tarafından detaylı bir şekilde araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde ABD, İpek Yolu skandalında ele geçirilen bitcoinleri (BTC) parça parça satacağını duyurmuştu.

Son olarak ABD Adalet Bakanlığı, Silk Road davasında şüpheli olan James Zhong’u çeşitli suçlarla ilişkilendirdi ve bir yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu kararın nedeni, Zhong’un kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmesiydi.

Silk Road süreci devam ediyor

ABD Adalet Bakanlığı, Silk Road davasında 51.680‘den fazla Bitcoin’in (BTC) çalınmasına karışan James Zong’un bir yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. Zhong, geçen yıl Kasım ayında suçlamaları kabul etmişti.

ABD Başsavcısı Damian Williams konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Siber suçlular aşağıdaki mesajı dikkate almalı. Planınız ne kadar karmaşık olursa olsun ve ne kadar uzun sürerse sürsün, parayı takip edeceğiz ve sizi sorumlu tutacağız.” Diye konuştu.

Savcı Williams’a göre Zhong, 2012’de ciddi oranda BTC çaldı ve on yıl boyunca sakladı. ABD makamları, 2021’de Zhong’a ait BTC’ye el koydu. O zamanlar BTC yaklaşık 3,4 milyar dolar değerindeydi.

İlginizi çekebilir: Sosyal Medya Devi Twitter, eToro ile Ortaklık Kurdu

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir