Bitcoin, Güçlü Bir Boğa Desteği Görüyor

Piyasa değeri açısından en değerli kripto para birimi olan Bitcoin, 17 bin dolar seviyelerinde güçlü bir boğa desteği görüyor.

ABD Senatörleri, Bitcoin'in Enerji Kullanımını İncelemek İçin Yasa Tasarısı Sundu
ABD Senatörleri, Bitcoin'in Enerji Kullanımını İncelemek İçin Yasa Tasarısı Sundu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), kritik bir makro veri haftası öncesinde şu anda yaklaşık 17.000 $’da güçlü bir yükseliş desteği gösteriyor. Bu yıl, bir dizi faktör ve hastalıktan etkilenen küresel ekonomi için çalkantılı bir dönem yaşandı. Küresel ekonomi artık sıkılaşma nedeniyle bir toparlanma sürecine girdi, ancak durgunluk çanları da yüksek sesle çalmaya başladı.

ABD Merkez Bankası‘nın enflasyon karşıtı bir mücadele başlatması ve faiz oranlarını yükseltmesi, kripto para birimleri endüstrisinin de zorlu günler geçirmesine neden oldu.

Kötü senaryoların yarattığı karamsarlık, küresel ekonominin oluşturduğu sonuçlarla birleşince ağır bir kripto ayı piyasasına maruz kaldı. Gözler, ABD Merkez Bankası’nın enflasyon verileri üzerinde yoğunlaştı. Bitcoin, bu durum karşısında 17 bin dolar seviyesini sağlam bir şekilde koruyor.

BTC 17.000 Dolar Civarında Mücadele Ediyor

Bitcoin (BTC) fiyatı 17 bin dolar seviyesini sağlamlaştırdı ve hareketli bir hafta başlamadan önce, piyasaların kapanması, kripto tarafında bir sakinlik yarattı.

Kripto endüstrisinde dikkatler, 13 Aralık tarihinden itibaren başlayacak ABD hareketliliğine çevrildi. Bu hareketlilik, ABD ekonomisi ve bu konudaki güven duygusu ile ilişkili olarak önemli olmaya devam edecek.

ABD TÜFE ve ÜFE verileri, açıkça enflasyonun azalmaya başladığını gösterdi. ABD Merkez Bankası’nın alacağı faiz artışı kararlarının da resesyon sürecini başlatacağı ileri sürüldü. Tüm bu süreç, riskli yatırım varlıkları olarak gösterilen kripto endüstrisine sakin bir hareketlilik yansıttı.

Eight şirketinin sahibi ve yatırımcı Michael van de Poppe, gelecekte piyasaların toparlanacağına ilişkin olan görüşünü dile getirdi.

Ayrıca ünlü analist, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) para politikalarının yavaşlayacağının ihtimali hakkında da konuştu. Michael van de Poppe, bu durumun piyasaların bir süre sonra toparlanma sürecine geçeceğini gösterdiğini ifade etti.

İlginizi çekebilir: Renault NFT koleksiyonunun tanıtımını yaptı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir