Orta Amerika Ülkesi El Salvador, Çocuklara Bitcoin’i Öğretiyor

El Salvador, lider kripto para birimi Bitcoin'in benimsenmesini artırmak amacıyla okullardaki müfredata Bitcoin (BTC) eğitimini de dahil etti.

Orta Amerika Ülkesi El Salvador, Çocuklarına Bitcoin’i Öğretiyor
Orta Amerika Ülkesi El Salvador, Çocuklarına Bitcoin’i Öğretiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador, bir Orta Amerika ülkesi olarak, okullardaki müfredata Bitcoin (BTC) eğitimini dahil etmeyi ve benimsemeyi arttırmayı hedefliyor.

Kripto endüstrisi giderek daha fazla insan tarafından benimseniyor ve kullanım oranı artıyor. Son zamanlarda, çeşitli ülkelerde blockchain girişimleri de ciddi ilerlemeler kaydetmiş durumda. Ne var ki, kripto para piyasasındaki düşüş, artan ilgiye rağmen engellenemiyor.

El Salvador, Bitcoin’i en çok destekleyen ülke konumunu koruyor. Orta Amerika ülkesi, kripto boğa piyasasına verdiği tepki nedeniyle dikkatleri üzerine çekti. Ancak El Salvador, Bitcoin’den vazgeçmiyor. Son olarak ülke, çocuklara Bitcoin eğitimi vermeye başladı.

El Salvador, Eğitim Sistemine BTC’yi de Dahil Etti

Bitcoin’e (BTC) desteğiyle öne çıkan El Salvador, sosyal medya platformu Twitter’da yeniden gündem konusu oldu. Twitter’da viral bir videoda, bir öğretmenin ülkedeki öğrencilere Bitcoin eğitimi verdiği görüldü.

Bitcoin’in daha geniş çapta benimsenmesi için çabalayan El Salvador, kitlesel teşviklerini artırmaya başladı. Bunlardan biri de eğitim alanında geldi. Bir öğretmenin çocuklara Bitcoin hakkında bilgi verdiğini gösteren viral bir video manşetlere konu oldu. Bu videoya göre, ülke eğitim yoluyla daha geniş bir benimsenmeyi hedefliyor.

El Salvadorlu öğretmenler, 10 haftalık müfredatları kapsamında öğrencilerine Bitcoin ve Bitcoin Lightning Network hakkında bilgi vermeye başladı.

Öğretmenler, çocuklara Bitcoin ve Bitcoin Lightning Network hakkında temel bilgileri ve anlamlarını öğretiyor. Bu eğitimler, çocukların gelecekteki teknolojik gelişmeler konusunda bilinçli kararlar verebilmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Öğrenci topluluğu, Bitcoin’in ne olduğu, nasıl çalıştığı, kullanım alanları ve ağ yapıları hakkında eğitiliyor. Bu yıl 10 bin öğrenciye verilen eğitimin, önümüzdeki yıl 25 katına çıkarılarak, daha fazla genç kitlenin eğitilmesi hedefleniyor.

İlginizi çekebilir: Pantera Capital DeFi’yi İşaret Etti!

2
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
1
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir