Web3 Coinlerine Zorlu Bir Yıl: 2023

Web3 Coinlerine Zorlu Bir Yıl: 2023
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörü geçtiğimiz yıl milyarlarca dolar yatırım almış olsa da Galaxy Research, yatırımcıların tereddütlü hale gelmesiyle bu nakit akışının geri çekilebileceğine dikkat çekti. Galaxy, girişim ve risk sermayesi müşterileri için hazırladığı sektör içi araştırma raporunda, çoğu piyasa katılımcısı tarafından çok iyi anlaşılmayan bir konu olan kripto para birimleri arasındaki likidite riski yönetimiyle ilgili eğilimleri analiz etti. Raporda, 2022 yılında sermayenin Web3 Coin’lere ve kripto para birimi girişimlerine 30 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı belirtildi.

Ancak bir önceki yıla (2022) kıyasla bu rakam yaklaşık 1 milyar dolar azaldı. Uzmanlar, yatırımların 2022’nin son çeyreğinde keskin bir düşüş kaydettiğini belirtti. Forbes için kaleme aldığı bir makalede Alex Thorn, kripto para piyasasının 2022’nin 3. ve 4. çeyreklerinde “sertleştiğini” yazdı. Makroekonomik koşulların, bireysel kripto para birimlerinin karşılaştığı zorluklarla birlikte bu gerilemeye katkıda bulunduğunu savundu. Raporlara ve verilere göre yetkili, koşulların iyileşmesinin zaman alacağını düşünüyor. Thorn ayrıca “bu eğilim devam ederse, 2023 yılında Web3 Coin’ler için fon toplayamayabiliriz” dedi.

Galaxy Research tarafından sağlanan bilgilere göre, 2023 yılında kripto para birimi girişimleri için görünüm daha zorlu olacak. Yatırım ilgisi eksikliği ve düşük proje değerlemeleri, Bitcoin şirketleri için daha az bol kaynak ortamının gelişeceği anlamına geliyor. Galaxy Araştırma Müdürü, “Artık Web3 Coin projeleri başlatıldığına göre, geliştiricilerin finansman kaynaklarını tam olarak belirlemeleri gerekecek” dedi.

Web3 Coinleri – ABD İlişkisi

Web3, 2022’nin 4. çeyreğinde NFT, DAO, Metaverse ve oyun sektörlerinden daha fazla anlaşma imzaladı. Blockchain girişimlerini takip eden Galaxy raporuna göre, anlaşmaların %31’i Web 3 şirketlerini içerirken, ticaret ve borç verme sunan ticaret platformları %13 ile ikinci sırada yer aldı. Rapor sadece Web3’ün yatırım çekiciliğine değil, aynı zamanda ABD düzenlemelerinin bu gelişen sektörü nasıl etkilediğine de işaret ediyor.

Galaxy Research raporuna göre Amerika Birleşik Devletleri, düzenleyici politikalarının kripto para birimini nasıl etkileyeceği nedeniyle özel bir yere sahip. Üstelik Amerika’nın kripto para birimlerindeki “liderlik” konumunun yeni girişimlerin önünü açtığı da biliniyor. Rapor, 2022 yılında tüm kripto para risk sermayesi anlaşmalarının %40’ından fazlasının ABD merkezli girişimlerden geldiğini ortaya koydu.

“Amerika Birleşik Devletleri’nin Web 3 şirketleri ve yatırımcıları için hala en önemli ülke olması, Amerikalı kanun koyuculara bu yeni teknoloji alanındaki kuralları netleştirmek için bir neden veriyor.”

2
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir