Litecoin Nedir, Ne İşe Yarar?

Litecoin Nedir, Ne İşe Yarar
Litecoin Nedir, Ne İşe Yarar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Litecoin, 2011 yılında geliştirilmeye başlandı. Projenin arkasında eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee bulunuyor. Litecoin, temelde Bitcoin ile aynı çalışma prensibine sahiptir. Ancak aralarında bazı farklılıklar mevcut. Litecoin, Bitcoin’deki hataların giderilemsi için ortaya çıkarılmıştır. Ağın birincil kripto para birimi LTC olarak bilinmektedir. LTC, herhangi bir merkeze bağlı değildir. Açık kodlu blockchain sistemi üzerinde işlem görür. Proje, ilk çıktığı dönemlerde büyük bir başarı elde etti. Uzun süredir en değerli kripto para birimleri arasında ilk 20’de yer alıyor. Litecoin, çok düşük maliyetlerle para transfer edilebilmesini sağlar. Diğer token projelerine kıyasla daha fazla depolama fırsatı sunar. Litecoin ağı, Bitcoin’e göre daha hızlı blok oluşturur. Böylece işlemler daha hızlı onaylanır.

Litecoin Avantajları

Litecoin, tabanda Bitcoin ile aynı sistemi kullanır. Ancak diğerlerine göre pek çok avantaj barındırır. Litecoin, BTC’nin açık kaynak kodlu yazılımından esinlenerek oluşturuldu. Fakat farklı bir algoritma kullanmaktadır. Bu algoritma ile mining işlemleri daha kolay bir hal alıyor. Madencilik işlemlerinde sistem gereksinimleri minimum düzeyde tutulur. Bu avantaj neticesinde onay süreleri ciddi oranda düşer. Gönderim hızı da büyük ölçüde artar.

Litecoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Litecoin madenciliği, kripto para girişimcileri tarafından çok sık tercih ediliyor. Bunun en büyük nedeni ise madencilik zorluğunun düşük seviyelerde olmasıdır. Mining işlemleri için bir işlemci, ekran kartı ya da ASIC makineye ihtiyaç bulunmaktadır. Bu cihazlar ile LTC ağına bağlanılır. Ardından kazım işlemleri başlar. Cihazlar matematiksel formülleri çözer ve madenciler LTC token ile ödüllendirilirler.

Bitcoin işlemlerinde her bir blokun oluşma süresi 10 dakika olarak bilinmektedir. Litecoin sisteminde bu süre 2.5 dakika olarak kayıtlara geçmiştir. Bu fark işlem onay hızını büyük ölçüde etkilemektedir. LTC sisteminin kullandığı algoritma ile kişisel bilgisayarlarla sürekli madencilik işlemi yapılabiliyor. Bitcoin madenciliğinde kişisel bilgisayarlarınız ile madencilik yapabilmek artık olanaksız hale geldi. BTC işlemlerinde ağırlıklı olarak ASIC makinelerden destek alınıyor. Dolaşımda olacak maksimum Bitcoin (BTC) adedi 21 milyon ile sınırlıdır. Bu rakam Litecoin’de (LTC) 84 milyondur.

İlginizi çekebilir: Ethereum Nedir, Ne İşe Yarar?

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir