Vitalik Buterin Öngörüsü: Bazı Blok Zinciri Projeleri Başarısız Olacak

Vitalik Buterin Öngörüsü: Bazı Blok Zinciri Projeleri Başarısız Olacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider altcoin Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Reddit Soru-Cevap oturumuna katıldı. İşte açıklamalarından bazı önemli noktalar:

Ethereum Vakfı Araştırma Ekibi üyeleri ve Vitalik Buterin bir Reddit Soru-Cevap etkinliğine katıldı. Buterin’in yanıtları oldukça ilgi çekti; tanınmış isim yeni blockchain projelerinin benzersiz bir şey sunmadıkları takdirde başarısız olacağını belirtti. Ethereum kurucusu, başarılı blok zinciri projelerine örnek olarak Bitcoin (BTC) ve Cosmos’u (ATOM) -iki kripto para birimi- gösterdi:

“Yeni bir blockchain topluluğunun başarılı olabilmesi için aslında kendisini diğerlerinden ayıran çok özgün bir felsefe sunması gerekir. Bitcoin ve Ethereum bunun harika örnekleridir: her ikisinin de kripto para birimini tik yapan şey hakkında çok farklı fikirleri vardır. Cosmos, kendine özgü ağları ile Ethereum’unkinden tamamen farklı bir ekosistemdir.”

Buterin, Twitter ve Facebook örneğiyle, rakip şirketlerin tamamlayıcı olabileceğine işaret etti. Dahası, Bitcoin ya da Ethereum ile doğrudan rekabet etmeye çalışmanın anlamsız olacağını vurguladı. Vitalik Buterin, her iki kripto para birimi projesinin de kendilerini kurmayı başardığını vurguladı. Bu başarının bir sonucu olarak alternatif blok zinciri projelerinin başarısız olacağını öne sürmeye devam etti.

Vitalik Buterin, Ethereum Tokenleri ile İşlem Yapıyor

Buterin, Bitcoin’in en popüler alternatifi olan Ethereum‘un dünya çapında benimsenme yolunda büyük adımlar attığına dikkat çekti. Ekibinin üyeleriyle yakın zamanda yaptığı bazı konuşmaları paylaştı. Önde gelen altcoin’in kurucusu, uçak biletlerini ve uluslararası yardım kampanyalarını ödemek için ETH kullandığını açıkladı.

“Ethereum’u uluslararası hayır kurumlarına bağış yapmak, uçak bileti satın alırken kredi kartı ücretlerinden tasarruf etmek ve VPN abonelikleri satın almak için kullandım. Farcaster, Skiff ve kullandığım diğer hizmetlere de bu şekilde eriştim…”

Vitalik Buterin’in stablecoin projeleriyle ilgili bir soruya verdiği yanıt da dikkat çekiciydi. Merkezi olmayan proje geliştiricileri ile yakın olduğunu belirtti ve MakerDAO’nun RAI tokeninin nasıl çalıştığı örneğinden bahsetti:

“Şu anda geliştirilmekte olanlara ek olarak diğer merkezi olmayan stabilcoin projelerinin de geliştirilmesini destekliyorum. Üç “sabit coin” kategorisi belirledim – daha fazla ayrıntı için son yazıma bakın – ve her kategorideki bir örnek ‘MakerDAO/Dai’nin RAI tarzı yaklaşımı’ olabilir. Ayrıca bana ilginç gelen hibrit yaklaşımlardan daha iyi bir versiyon…”

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir