Bittrex, SEC’in Olası Eylem Planlamasına Dahil Edildi

Bittrex, SEC'in Olası Eylem Planlamasına Dahil Edildi
Bittrex, SEC'in Olası Eylem Planlamasına Dahil Edildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bittrex, ABD operasyonlarını sonlandırmaya odaklandı. Aktarılan bilgilere göre popüler kripto para borsası, SEC’in olası eylem planına dahil edildi.

Önde gelen medya kuruluşlarından The Wall Street Journal’a göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kolluk kuvvetleri, kurum tarafından yatırımcı korumasını ihlal ettiği iddiasıyla Bittrex’e karşı işlem yapılmasını önerdi.

Bu gelişme kripto camiasında oldukça fazla konuşuldu. Edinilen bilgilere göre köklü kripto borsası Bittrex, ABD operasyonlarını kapatıyor ve SEC’in baskısına hazırlanmaya odaklanıyor.

Bittrex SEC Radarında ABD’den Ayrılmayı Düşünüyor

Borsanın Baş Hukuk Müşaviri David Maria, SEC Enforcement’ın kendilerini bilgilendirdiğini söyledi. Maria, Bittrex’in tasfiye sürecinde olduğunu ve ABD’deki faaliyetlerini durdurduğunu vurguladı.

Wells Bildirimi olarak bilinen potansiyel bir yaptırım eyleminde SEC, Bittrex’in bir düzenleyiciye kaydolmadan bir takas, komisyoncu ve ticaret platformu olarak hareket edeceğini söyledi. SEC, borsanın bu eylemlerle yasayı çiğnediğini iddia etti.

Tüm bunların yanında Bittrex baş hukuk müşaviri Maria, şirketin geçen yıl SEC ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Maria, borsanın SEC kurallarına uymamasının, SEC’in en başta kripto hakkında net düzenlemeler sağlamadaki başarısızlığından kaynaklandığını söyledi.

Yönetici, “Buradaki düzenleyici netlik eksikliğinin büyük bir bedeli var ve neyin sağlanıp sağlanmayacağına dair bir kesinlik yok” diye konuştu.

Maria, Bittrex Amerika Birleşik Devletleri’ndeki faaliyetlerini sonlandırdığında SEC’in hareketinden haberi olmadığını söyledi. Avukatlar, Bittrex’in, kurumun olası hamle konusunda taviz vermemesi halinde karşı dava açacağını dile getirdi.

İlginizi çekebilir: Twitter CEO’su Elon Musk, Yapay Zeka Şirketi Kuruyor

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir