Japon Bankaları Stablecoin Çıkarmak İçin Kolları Sıvadı

Japon Bankaları Stablecoin Çıkarmak İçin Kolları Sıvadı
Japon Bankaları Stablecoin Çıkarmak İçin Kolları Sıvadı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stabilcoin’ler son dönemlerde bir hayli yaygınlaşmaya başladı. Pek çok ülke bu alandaki adımlarınızı hızlandırdı.

Ödeme Hizmetleri Yasası uzun süredir bekleniyordu. Nihayet beklenen oldu 1 Haziran 2023’te yürürlüğe girdi. Aktarılan bilgilere göre bu yasa Japon bankalarının stablecoin ihraç etmesine izin verecek.

Ülke, Haziran 2022‘de stablecoin’leri düzenleyen bir yasa tasarısını geçirerek bu varlıklar için düzenleyici bir çerçeve oluşturan ilk büyük ekonomilerden biri oldu.

Aralık ayında Finansal Hizmetler Kurumu, yurtdışında ihraç edilen stablecoinler üzerindeki yasağı kaldırdı.

Dört Japon bankası stablecoin çıkarmayı planlıyor

Sıkı bir incelemeden geçen Ödeme Hizmetleri Yasası’nın kabul edilmesiyle, bankalar, tröst şirketleri ve havale sağlayıcılarının stablecoin ihraç etmelerine izin verilecek.

Stablecoin ihraç eden işletmelerin devlete kayıtlı olması gerekir. Ek olarak, Japonya’da offshore stablecoin ihraç eden şirketler, sermaye koruma gereksinimlerini karşılamalıdır.

Stablecoin’lerde ürünler, bir blockchain defteri aracılığıyla alınan fonlarla değiştirilir. Mitsubishi UFJ Trust and Banking, Progmatcoin adlı bir marka hazırlıyor. Bu stablecoin, dijital menkul kıymetler ve NFT’ler satın almak için kullanılabilir.

Mitsubishi UFJ Trust and Banking’in yanı sıra Minna Bank, Tokyo Kiraboshi Financial Group ve Shikoku Bank da kendi stablecoin’lerini çıkarmayı planlıyor.

Baş Teknoloji Sorumlusu Hidekazu Kondo, birkaç bölgesel bankanın ek stablecoin çıkarmayı düşündüğünü söyledi.

İlginizi çekebilir: Trust Reserve’ün Çekirdek Ekibi, Çin’de Polis Tarafından Gözaltına Alındı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir