Moody’s, Coinbase Kripto Para Borsasının Notunu Negatife Düşürdü

Moody’s, Coinbase Kripto Para Borsasının Notunu Negatife Düşürdü
Moody’s, Coinbase Kripto Para Borsasının Notunu Negatife Düşürdü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moody’s, kredi derecelendirme kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Kurum, SEC’in kayıt dışı bir menkul kıymet olarak faaliyet gösterdiği iddiasıyla Coinbase’e dava açmasının ardından borsanın notunu negatife indirdi.

Coinbase, ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olarak biliniyor. Ayrıca her geçen gün daha da fazla büyüyor. Fakat popüler borsalara yönelik baskılar son dönemlerde bir hayli artmaya başladı.

8 Haziran’da açıklama yapan Moody’s, not düşürmenin SEC eyleminin Coinbase’in günlük operasyonları üzerindeki etkisine ilişkin endişelerden kaynaklandığını söyledi.

Moody’s, not düşürmesine rağmen Coinbase’in güçlü bir likidite havuzunu koruduğunu belirtti. Derecelendirme kuruluşu, Coinbase’in 3,4 milyar dolarlık uzun vadeli borcuna kıyasla 5 milyar dolarlık nakit rezervi olmasını olumlu karşıladı.

Tüm bunların yanında Moody’s, popüler borsanın geçmişteki işlem gelirlerinde olan düşüşleri azaltmayı hedefleyen gider yönetimi üzerine çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Moody’s, SEC’i Ele Alarak Not Konusundan Bahsetti

Moody’s, not düşürme hakkında dün itibariyle açıklama yaptı. Kuruluş, not düşürmenin SEC’in Coinbase’e dava açmasını günlük operasyonların üzerindeki etki yaratabileceğine dair endişelendiğini belirterek şunları söyledi;

“Görünümün durağandan negatife değişmesi, SEC’in Coinbase’in iş modeli ve nakit akışları üzerindeki etkisinin belirsiz büyüklüğünü yansıtıyor.”

Köklü borsaya kırmızı ışık yakan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, çeşitli şirketlerin borsaya olan bakış açısını değiştirdi. Bu durumun en büyük örneği Coinbase’in hissesinin bir günde yüzde 20’den fazla değer kaybetmesi oldu.

İlginizi çekebilir: SEC, Kayıt Dışı Brokerlık Yaptığı Gerekçesiyle Coinbase’e Dava Açtı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir