XRP Ledger geliştiricisi Wietse Wind, Dolandırıcılık Konusunda Uyardı

Wietse Wind, Ripple tarafından yürütülen güncel bir airdrop etkinliği olmadığını ifade etti ve dolandırıcılara karşı uyardı.

XRP Ledger geliştiricisi Wietse Wind, Dolandırıcılık Konusunda Uyardı
XRP Ledger geliştiricisi Wietse Wind, Dolandırıcılık Konusunda Uyardı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

XRP Ledger geliştiricisi Wietse Wind, Ripple’ın şu anda herhangi bir airdrop etkinliği yürütmediğini açıklayarak dolandırıcılara karşı bir uyarı yayınladı. Vatandaşları dikkatli olmaya ve dolandırıcılık girişimlerine kanmamaya çağırdı. Wind, Ripple tarafından gerçekleştirildiği varsayılan sahte teklifleri içeren bir ekran görüntüsü paylaştı.

Wietse Wind Kullanıcıları Uyardı

XRP Ledger geliştiricisi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“XRP airdrop’u yok. Resmi bir etkinlik yok. Hediye yok. Ripple bunu asla yapmayacak. Tetikte olun”

Sahte hesapların kullanımıyla yapılan dolandırıcılıklar, yatırımcıların özel anahtarları ve benzeri hassas bilgileri elde etmek için kullanılıyor. Sosyal medya platformlarının zamanında bu dolandırıcıları tespit etmek için etkili sistemlere sahip olmaması, yatırımcıların dolandırılmasında önemli bir faktör olarak görülüyor.

XRP dolandırıcılığı, Twitter gibi sosyal medya platformlarında giderek daha yaygın hale geliyor. Bu şemalar genellikle meşru bir hesabı taklit eden dolandırıcıları içerir (Ripple CEO’su Brad Garlinghouse gibi). Dolandırıcılar genellikle benzer taktikler uygulasalar da yine de bu yöntemi kullanarak birçok yatırımcıyı dolandırmayı başarmışlardır.

XRP dolandırıcılığına kurban gitmemek için, dahil olmadan önce uyanık kalmak ve herhangi bir yatırımı araştırmak önemlidir.

Dolandırıcılar başta, kullanıcılardan bir miktar nakit para bağışlamalarını isterler ve ardından da airdrop aracılığıyla ücretsiz tokenleri elde edebileceklerini vaat ederler. Tabii ki bu işlemler asla gerçekleşmez ve kullanıcıların para kaybetmeleri sonucunu doğurur.

İlginizi çekebilir: Yeni Yıla Doğru : Bitcoin Volatilitesi En Düşük Değerleri Yaşıyor!

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir