2022 Senesinde, Kripto Hırsızlığı 2 Milyar Doları Geçti

Crystal Blockchain sektöre dair önemli bir rapor hazırladı. Raporda, bu yıl gerçekleşen kripto hırsızlığında 2 milyar doların buharlaştığı belirtildi.

2022 Senesinde, Kripto Hırsızlığı 2 Milyar Doları Geçti
2022 Senesinde, Kripto Hırsızlığı 2 Milyar Doları Geçti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Crystal Blockchain‘in hazırladığı rapora göre, bu yıl gerçekleşen kripto hırsızlıkları sonucunda yaklaşık olarak 2 milyar dolar adeta buhar oldu.

Son zamanlarda, kripto ayı piyasasının etkileri oldukça ciddi biçimde hissediliyor. FTX ve Terra krizlerinin etkisiyle birlikte ABD’nin uyguladığı faiz hamlesi, ayı piyasasının devam etmesine neden oluyor.

2022 yılında kripto varlıklarına yatırım yapan milyonlarca kişi zarar ederken, bazı kripto kuruluşları iflas etmek zorunda kaldı. Ayrıca, siber suçluların saldırıları, dolandırıcılık ve hırsızlıklar da kripto sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Crystal Blockchain’in raporuna göre bu yıl kripto hırsızları 2 milyar dolar değerinde kripto varlıklarını ele geçirdi.

2022 Senesinde Kripto Endüstrisinden 2 Milyar Dolar Çalındı

Crystal Blockchain, bir araştırma ve analiz kuruluşu olarak, 2022 yılına dair hazırladığı raporda, kripto para hırsızlıklarında yaklaşık 2 milyar dolarlık bir miktarının çalındığını bildirdi.

Crystal Blockchain CEO olarak görev yapan Marina Khaustova konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

2022, yalnızca kripto varlığı ve blockchain alanında değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal açıdan da en sismik olaylardan bazılarına tanık oldu.”

Araştırma kuruluşu, bu yıl yaşanan olayların ve gelecekte olabilecek olayların ne olduğunu netleştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Rapor, 2022 yılında kripto alanına odaklanan hırsızlar, dolandırıcılar ve hacker’ların sayısında artış gözlemledi. Bu artışın sonucu olarak, birçok düzenleyici ve denetleyici kırmızı alarm vermek zorunda kaldı.

İlginizi çekebilir: ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Denetçi Çalışmalarına Yönelik İncelemeleri Artırdı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir