Hindistan, IMF’nin Kripto Düzenlemeleri İçin G-20 ile Çalışmaya Başladıklarını Duyurdu

Hindistan, IMF’nin Kripto Düzenlemeleri Hakkında Konuştu
Hindistan, IMF’nin Kripto Düzenlemeleri Hakkında Konuştu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan, IMF kripto para düzenlemesi konusunda G-20 ile çalışmaya başladığını duyurdu.

Ticaret bakanlığı sekreteri Ajay Seth, kripto para birimlerinin ülkede yasa dışı olmadığını söyledi. Hindistan, G-20 ile çalıştığından beri ilk kez kripto para düzenlemesi hakkında bir açıklama yayınladı.

Ajay Seth, “IMF, bizimle (Hindistan) istişare halinde; para politikasının yönleri ve kripto varlıklara yönelik politika yaklaşımına odaklanacak bir belge üzerinde çalışıyor.” dedi.

Hindistan’da kripto varlıkların yasallığı tartışılıyor

Ticaret Bakanı Ajay Seth, IMF’nin Ocak ayında gelişmekte olan piyasa yetkilileriyle kapsamlı bir toplantı yapacağını söyledi. Sekreter, politika yanıtları bağlamında kripto varlıkları hakkında 135 dakikalık bir seminer olacağını da sözlerine ekledi.

Hindistan’da kripto para birimlerinin yasal olup olmadığı sorusu, 2022’de daha sert vergiler uyguladığı, ancak bunları yasal ilan etmediği için belirsizlikte kaldı.

Bu tartışma üzerine Seth’den gelen açıklama ise “Yasallık sorunu ancak yasa dışı bir şey ilan edilirse ortaya çıkacaktır, kripto varlıklar bu ülkede yasa dışı değildir” oldu.

Hindistan’ın kripto varlık yasası, küresel uzlaşma ihtiyacı nedeniyle rafa kaldırıldı.

İlginizi çekebilir: Amerikan yatırım bankası JPMorgan, Kurumsal Şirketlerin Kripto Paralara Şüpheyle Yaklaştığını Belirtti

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir