Avustralya’daki Kripto Dolandırıcılığı Yüzde 162 Oranında Arttı

Avustralya'daki Kripto Dolandırıcılığı Yüzde 162 Oranında Arttı
Avustralya'daki Kripto Dolandırıcılığı Yüzde 162 Oranında Arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’da kripto para dolandırıcılığı ciddi oranda artış gösterdi. Bu artışın %162 olduğu ifade ediliyor. Ayrıca dolandırıcılık girişimleri 150 milyon dolar kayıpla sonuçlandı.

Kripto para birimlerinin kabulü ve yaygınlaşması her geçen gün artıyor. Fakat art niyetli gruplar da aynı şekilde yükseliş gösteriyor.

Birçok dolandırıcılık ve sahtekarlık, kripto para birimlerinin popülaritesinden yararlanıyor. Bu durumdan en çok etkilenen ülkelerden biri de Avustralya oldu.

Aktarılan bilgilere göre 2022 senesinde Avustralya’da çalınan 2,08 milyar dolarlık varlığın yaklaşık %7‘si kripto para dolandırıcılıklarından kaynaklanıyordu.

Elde edilen verilere göre 2022 senesinde Avustralyalılar kripto para birimi dolandırıcılığına 150 milyon dolar kaybetti.

Avustralya’da kripto para dolandırıcılığı üst seviyelere çıktı

Kripto para endüstrisinin detayları, Avustralya’nın 2022 Dolandırıcılık Raporunda merkez sahneye çıktı. Geçen yıl Avustralya’da 2.08 milyar dolarlık dolandırıcılık oldu. Bu miktarın yaklaşık %7,1‘i kripto para tarafından karşılandı.

Ulusal tüketici düzenleyicisi olan Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), yakın zamanda dolandırıcılıkla ilgili bir rapor yayınladı. Bu raporda toplam 3.910 kripto para birimi dolandırıcılığı rapor edildi. Ayrıca rapora göre ortalama bir Avustralyalı kurban 37.900 dolar kaybetti.

Avustralyalılar, 2022 senesine göre %162 artışla yaklaşık 150 milyon $’a ulaşan kripto para dolandırıcılığından muzdarip. Miktar, sektördeki ilerleme ve büyümenin ortasında ‘endişe verici’ bir durum olarak nitelendiriliyor.

İlginizi çekebilir: Popüler Memecoin’lerden Baby Doge, Kısa Sürede Yüzde 72 Arttı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir