Popüler Kripto Borsası Gemini, ABD Dışında Türev Borsası Açıyor

Popüler Kripto Borsası Gemini, ABD Dışında Türev Borsası Açıyor
Popüler Kripto Borsası Gemini, ABD Dışında Türev Borsası Açıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD düzenleyici ortamındaki belirsizlik nedeniyle bazı yabancı borsalar farklı alternatifler arıyor. Aktarılan bilgilere göre ABD merkezli kripto para borsası Gemini, düzenleyici belirsizlik nedeniyle türev borsasını başka bir yerde açmayı planlıyor. Şirket konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ABD Düzenleyici Ortam Menkul Kıymetler Borsalarını Zorluyor

ABD’deki düzenleyici belirsizlik Gemini borsasını zorlamaya devam ediyor. Coinbase bir offshore türev borsası başlattıktan sonra, Gemini de bir offshore türev borsası başlatmaya hazırlanıyor.

Gemini borsasının yetkilileri tarafından açıklanan karar, ABD’li düzenleyicilerin kripto para birimleri konusunda daha katı düzenlemeler getirmesinin ardından geldi.

Ocak ayında Gemini ve Genesis, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kayıt dışı menkul kıymetler satmakla suçlandı.

Gemini’nin ABD dışında olması, ABD düzenleyicilerinin ulaşamayacağı anlamına gelmez. Binance gibi diğer büyük kripto borsaları da Amerika Birleşik Devletleri dışında faaliyet göstermeye devam ediyor.

Gemini, kripto para piyasasında faaliyet gösteren birçok şirket gibi düzenleyici baskı altında denebilir. Şirket, ABD dışında bir türev platformu açarak bu baskıdan kurtulmaya çalışıyor.

Tüm bunların yanında, uluslararası düzenlemeler değiştikçe, bu tür platformlar giderek daha fazla düzenlemeye tabi tutulabilir.

İlginizi çekebilir: Finansal Hizmetler Şirketi Societe Generale, Stablecoin Çıkarıyor

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir