Rusya, Kripto Madenciliği İşlemlerini Yasallaştıracak Mı?

Aktarılan son bilgilere göre Rusya, kripto para madenciliği işlemlerini yasallaştırmayı hedefliyor. İşte tüm detaylar karşınızda...

Rusya, Kripto Madenciliği İşlemlerini Yasallaştıracak Mı?
Rusya, Kripto Madenciliği İşlemlerini Yasallaştıracak Mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Merkez Bankası, Rusya’da kripto para madenciliğinin yasallaştırılmasını desteklemek için Kasım 2022 ortasında bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor. Ancak bu, Rus kripto madencilerinin token’larını Rusya dışındaki kişilere satması ile sınırlı olacak.

Rusya, kripto para satışını yerel halka yasaklamak için öneri sunuyor ve bu konuda oldukça katı bir tutum sergiliyor. Ancak bu durum, Rusya için yasallaşma açısından ilerlemeyi getiriyor.

Rusya’dan Kripto Madenciliği Hamlesi

Rus haber ajansı Interfax, bu gün önemli bir paylaşımda bulundu. Aktarılan bilgilere göre Rusya Merkez Bankası’nın basın ofisinden bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada “Madencilik sonucunda elde edilen kripto para biriminin yalnızca yabancı altyapı kullanılarak ve yalnızca yerleşik olmayanlara satılabileceğine inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Merkez Bankası uzun zamandır Rusya’da ikamet edenler için yalnızca yabancı ticaret platformlarına izin verilmesini savunuyor. Teklife göre Rusya’da kendi kripto paralarını satmak isteyen madencilerin yetkili bir kuruluş aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Mining İşlemleri

Kripto para madenciliği, kripto ağlarında matematiksel formüllerin çözülmesini kapsar. Bu işlemler genellikle teknolojik cihazlar aracılığı ile gerçekleştirilir.

Madenciler, işlemleri gerçekleştirirken ilgili ağın token’ı ile ödüllendirilirler. Örnek verecek olursak; Bitcoin madenciliği yapıyorsanız BTC ile ödüllendirilirsiniz.

Günümüzde madencilik hem bireysel hem de kurumsal olarak aktif bir şekilde yapılıyor. Fakat herkesin bildiği üzere 2022 yılında düşüş trendi piyasaya hakim oldu.

Doğal olarak Bitcoin ve altcoinler dip seviyeleri kaydetti. Hal böyle olunca madencilerde büyük kayıplar yaşadı. Hatta pek çok firma kepenkleri kapattı.

Ancak hala ayakta kalmayı başaran sayısız şirket mevcut. Tüm bunların yanında pek çok ülke madenciliğe sıcak bakmıyordu. Fakat yavaş yavaş bu katı tutumlar azalmaya başladı. Mining işlemleri, Türkiye de dahil olmak üzere sayısız ülkede büyük ilgi görüyor.

İlginizi çekebilir: Warner Music Group, Polygon Tabanlı Music NFT’lerini Yayınlayacak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir