GameStop, Kripto Para Yatırımlarını Düşürdü

Ünlü oyun geliştiricilerinden GameStop, kripto endüstrisine yönelik yatırımlarını azalttı. İşte tüm detaylar karşınızda...

GameStop, Kripto Para Yatırımlarını Düşürdü
GameStop, Kripto Para Yatırımlarını Düşürdü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler oyun geliştiricisi GameStop, kripto ile ilgili yatırımlarını sınırlandırmaya karar verdi. Yılın ortalarından beri devam eden ve son krizlerle birlikte dalgalanan kripto piyasası, birçok şirketi zor duruma sokmuştur.

GameStop, geçtiğimiz günlerde mevcut ayı piyasası nedeniyle işten çıkarmalara başladı. Üçüncü çeyrek bilançolarının açıklanmasının ardından şirket, kripto bağlantısını azaltarak işlemlerini sınırlamaya karar verdi.

GameStop, kripto para ile ilişkili yatırımlarını sınırlandırarak ve şirketin çalışanlarının iş kaybetmesine yol açacak kadar kripto para birimi tutmamayı tercih ederek kendisini zor durumdan kurtarmaya çalışıyor.

Oyun geliştiricisi, Haziran ayında büyümesini desteklemek amacıyla kripto ve NFT faaliyetlerine girmek üzere açıklamalarda bulunmuştu. Fakat, mevcut krizlerin etkisiyle her geçen gün daha da gerileyen kripto borsası şirketin durumunu zora soktu. Bunun üzerine şirket işten çıkarmalar başlattı ve kripto yatırımlarını azaltmaya karar verdi.

Son olarak, GameStop, 2022 yılı için üçüncü çeyrek kârlılık raporunu yayınladı ve yaklaşık 95 milyon dolarlık bir net zarar açıkladı. Bu, şirketin kripto para birimleri konusunda köklü bir değişikliğe gitmesi gerektiğini gösteriyor. Dönüşümün önemli bir sebebi, şirketin uzun vadeli stratejisine uygun olacak şekilde kabul edilmiş kripto para birimlerini ödünç almasıdır.

Şirketin CEO’su Matt Furlong, Firmanın şu anda anlamlı miktarda herhangi bir tokena sahip olmadığını ve proaktif olarak kriptoya maruz kalmayı sınırladığını belirterek, şunları söyledi:

“Oyun dünyasında dijital varlıklar için uzun vadeli bir potansiyel olduğuna inanmaya devam etmemize rağmen, bu alanda anlamlı bir hissedar sermayesini riske atmadık ve atmayacağız.”

2022 yılı şüphesiz tüm firmalar için zor bir yıl oldu. Özellikle kripto para ve finans şirketleri büyük ölçüde olumsuz etkilendi. Düşüş trendi tüm sene boyunca devam etti. Fakat 2023 yılında ümitli olan önemli bir kesim var.

İlginizi çekebilir: Video Oyun Devi Atari, Sürpriz Bir Ortaklık Duyurusu Yaptı!

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir