FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Dolandırıcılıkla Suçlanıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç hafta önce iflas eden FTX borsasının CEO'su Sam Bankman-Fried'ı dolandırıcılıkla suçladı.

FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Dolandırıcılıkla Suçlanıyor
FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, Dolandırıcılıkla Suçlanıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’i kripto para borsası aracılığıyla yatırımcılardan hileli bir şekilde yararlanmakla suçladı.

Düzenleyici kurum ayrıca, menkul kıymetler yasalarının gelecekteki olası ihlallerine karşı bir ihtiyati tedbir talep ediyor. Bu, FTX borsasının eski CEO’su Bankman-Fried’in kendi kişisel hesabı dışında herhangi bir menkul kıymet ihraç etmesine veya herhangi bir menkul kıymet satın almasına, teklif etmesine veya satmasına izin verilmeyeceği anlamına geliyor.

SEC, FTX CEO’sunu Suçladı

SEC, SBF’yi 1933-32 Menkul Kıymetler Yasası’nın dolandırıcılıkla mücadeleye ilişkin hükümlerini ihlal etmekle suçluyor.

Uyarılarının dikkate alınmasını isteyen Securities and Exchange Commission (SEC), SBF’nin herhangi bir menkul kıymet çıkarması veya bunların ticaretini yapmasının engellenmesini talep etmektedir. Buna ek olarak, SEC, SBF tarafından elde edilen haksız kazançların yasal olarak geri ödenmesini, sivil bir cezayı ve SEC raporlama şirketlerinde görevli ve yönetici rollerinin engellenmesini de talep ediyor.

Bildirinin, ABD New York Güney Bölgesi Başsavcılığı (US SDNY) ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından Bankman-Fried aleyhine suç duyurusunda bulunulmasını içermesi bekleniyor.

Bahsi geçen soruşturma, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Kripto Para Birimi ve Siber Birimi’nden Devlin Su, Ivan Snyder ve David S. Brown ile Brian Huchro ve Pasha Salimi tarafından yürütülecek.

SEC, yardımları için Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Savcılığına, Federal Soruşturma Bürosuna ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonuna minnettarlığını ifade etti.

Görünüşe göre geçtiğimiz haftalarda iflas bayrağını çeken FTX’in eski CEO’sunun başı dertte. Suçlamalara dair sürecin nasıl işleyeceğini ve eski CEO’ya yönelik hangi cezaların söz konusu olacağını yakın zamanda hep birlikte göreceğiz.

İlginizi çekebilir: Bitcoin, Güçlü Bir Boğa Desteği Görüyor

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir