SEC’in Eski Yetkilisi, Binance Borsasının Finans Durumunun Belirsiz Olduğunu Dile Getirdi

John Reed Stark, Binance kripto para borsasının finansal durumunun FTX borsasından bile daha belirsiz olduğunu ifade etti.

SEC’in Eski Yetkilisi, Binance Borsasının Finans Durumunun Belirsiz Olduğunu Dile Getirdi
SEC’in Eski Yetkilisi, Binance Borsasının Finans Durumunun Belirsiz Olduğunu Dile Getirdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEC’in (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) eski bir yetkilisi olan John Reed Stark, Binance’in mali durumunun FTX’ten bile daha belirsiz olduğunu ifade etti .

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu İnternet Uygulama Ofisi’nin eski başkanı Stark, Binance platformunun finansal durumunun FTX’den daha belirsiz olduğunu düşünüyor.

Stark, platformun mali durumunu gizleyen birçok şeyin olduğunu ve bu durumun çevrimiçi ticaret alanında yatırımcıların ve hareketlerin güvenliğini tehlikeye atabileceğini vurguluyor.

Reuters’in haberine göre, Binance hakkında çok az şey bilindiği, kripto devinin kurumsal dosyalarına yapılan analiz neticesinde ortaya çıktı. Araştırmacılar, Binance’in merkezi konumunu, çalışan sayısını, finansal hesaplarının nerede bulunduğunu ve bu hesapların sahibinin kim olduğu konusunda çok az detay buldu.

Binance, tahmini olarak bu yıl 22 trilyon dolar değerinde kripto işleyen bir borsa olarak ciddi bir büyüme yaşıyor. Ancak, şirketin nakit rezervleri, karları ve gelirleri, Binance tarafından şeffaf bir biçimde açıklanmamış. Aynı zamanda, bu borsanın gerçekte merkezinin nerede olduğu da tam olarak bilinmemektedir.

Binance, yerel tokeni BNB’nin bilançodaki önemli rolü veya müşterilerin kredi alınan fonlarla marj ticaret yaparken, mevcut riskleri önlemek için bilgi paylaşmıyor.

Binance’in yan kuruluşlarından sağlanan belgeler, şirketin çok genel çalışma yapısının, operasyonlarının ve Binance.com‘un kendi ve diğer şirketler arasında fonların nasıl taşındığının çok az detayının verildiğini ortaya koyuyor. Bu belgelere göre, Binance’in yer alan kuruluşları sadece bir ‘gösteri amacı’ görevi görüyor

Ek olarak Binance’in rezerv kanıtı raporunu yayınlayan denetim firması Mazars, ileriye dönük kripto şirketleriyle çalışmayı askıya alacağını duyurdu.

İlginizi çekebilir: Vitalik Buterin, Elon Musk Hakkında Açıklamalarda Bulundu

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir