Fransız Yatırımcılar, Yanıltıcı Ticari Uygulamalar Nedeniyle Binance’e Dava Açtı

Popüler kripto para borsalarından Binance Fransa ve ana şirketi Binance Holdings Limited, yanıltıcı ticari uygulamalar iddiasıyla davalık oldu.

Fransız Yatırımcılar, Yanıltıcı Ticari Uygulamalar Nedeniyle Binance’e Dava Açtı
Fransız Yatırımcılar, Yanıltıcı Ticari Uygulamalar Nedeniyle Binance’e Dava Açtı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance ve ana şirketi Binance Holdings Limited’e aldatıcı iş uygulamaları ve dolandırıcılık amacıyla gizleme iddiasıyla dava açıldı.

Popüler kripto para borsası Binance, küresel çapta eleştirilere ve iddialara maruz kaldı. Dünyanın ikinci büyük kripto para borsası FTX’in çökmesiyle, suçlamalar Binance’a yönelmiş oldu.

Yaklaşık 15 milyar dolarlık günlük hacmiyle öne çıkan borsa, fud dalgasına yoğun çaba harcıyor. Geçtiğimiz günlerde Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Binance’e neden fud yapıldığını açıklamıştı. Son olarak bir grup Fransız yatırımcı, Binance Fransa ve Binance Holdings Limited’e dava açtı.

Popüler Borsa, Fransız Yatırımcılar Tarafından Dava Edildi

Fransa’da 15 kişilik bir yatırımcı grubu, Binance’e suçlamalarla dava açtı. Davanın odağında, ana şirket Binance Holdings Limited bulunuyor. Manipülasyonlar ve gizli çalışmalar, grubun dava açma nedeni olarak gösteriliyor.

Davacılar, lisans almadan önce Binance tarafından sunulan kripto hizmetlerinin reklamlarını gerçekleştirdiklerini iddia etti. Bu durumun, Fransız yatırımcıların da haklı olarak öne sürdüğü gibi, ülkenin yasalarına aykırı olacağı ileri sürülüyor. Ülkenin mali düzenleyicisi, 2022 yılının Mayıs ayında borsaya lisans vermişti.

Mahkemeye yapılan şikayetin ana konusu, Binance Fransa adlı bir Telegram kanalının aktiviteleriydi. Davacılara göre, Binance Fransa Telegram kanalında reklam ve tanıtım ağının yaygınlaştırılmasına yönelik etkinlikler düzenleniyordu.

Şikayette bulunan yatırımcılar ise, Terra krizinden kaynaklanan 2.4 milyon euro’luk kaybının Binance tarafından sorumlu olduğunu iddia ettiler.

Binance Fransa bölgesel birimleri, suçlamaları reddetti ve her zaman kripto ürünleri için risk uyarılarının yer aldığını vurguladı.

İlginizi çekebilir: SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) Başkanı ayrılıyor

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir