Fas, Kripto Para Düzenlemelerini Netliğe Kavuşturdu

Fas Merkez Bankası (BAM) Başkanı Abdellatif Jouahiri, önemli bir basın toplantısı düzenledi ve kripto düzenlemelerine yönelik sinyal verdi.

Fas, Kripto Para Düzenlemelerini Netliğe Kavuşturdu
Fas, Kripto Para Düzenlemelerini Netliğe Kavuşturdu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fas Merkez Bankası (BAM) Başkanı Abdellatif Jouahiri, düzenlediği bir basın toplantısıyla kripto düzenlemeleri hakkında sinyal verdi. Jouahiri, kripto para düzenlemelerinin bankalar tarafından yönetileceğini ve bankanın çabalarının kripto para hakkında daha fazla bilgi sağlamaya yönelik olduğunu açıkladı.

Jouahiri ayrıca, kripto para ile ilgili kuralların geliştirilmesi gerektiğini ve bu kuralların tam olarak nasıl uygulanacağının araştırılması gerektiğini belirtti.

2023 yılında kripto paraların düzenlenmesi ve denetlenmesinin önemi günden güne artıyor. Dünya çapında ülkeler, bu konuda önlem almak, gerekli hukuksal çalışmaları hızlandırmak ve uygun önlemleri devreye sokmak için harekete geçti. Özellikle ABD’deki düzenleyiciler, yeni yılda da dijital varlıklar üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

Diğer yandan, Fas’ta da hareketlilik fark edilmeye başlandı. Fas Merkez Bankası Başkanı Abdellatif Jouahiri, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, düzenleyicilerle entegre hareket edeceklerini belirtti. Jouahiri, kripto düzenlemelerine yönelik de sinyaller verdi.

Fas, Kripto Düzenlemelerine Odaklandı

Fas, ekonomik ve finansal alanda çalışmalarını hızlandırmak için adımlar atmaya başladı. Ülkenin yönetimi, bu yıl birçok düzenleme konusunda ilerlemeler yapmayı planlıyor. Fas Merkez Bankası (BAM) büyük ölçüde kripto para birimlerinin düzenlenmesine odaklandı.

BAM Başkanı Abdellatif Jouahiri, piyasa üyelerinin katılımıyla toplantılar planladığını belirtti. Toplantılar, Fas Sermaye Piyasası Kurumu (AMMC), Sigorta Denetleme Kurumu ve Sosyal Güvenlik (ACAPS) gibi denetleyici kurumlar tarafından destekleniyor.

Jouahiri‘ye göre BAM, belgeler üzerinde çalışırken, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası ile işbirliği içine girmişti. Daha önceki BAM raporlarında, dijital varlıklar üzerinde yoğunlaşılmasının önemli olduğu mesajları verilmişti.

Bu mesajlar, BAM tarafından üretilen raporların önceki sürümlerine dayanarak, dijital varlıkların kamuya karşı güvenirliliği ve öngörülebilirliği hakkında önemli bir mesaj olarak çıktı.

İlginizi çekebilir: Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin, Projenin Yol Haritasından Umutlu

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir