Türkiye’de Bir Grup Dolandırıcı, MetaMask için SMS Atmaya Başladı

Türkiye'de Bir Grup Dolandırıcı, MetaMask için SMS Atmaya Başladı
Türkiye'de Bir Grup Dolandırıcı, MetaMask için SMS Atmaya Başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Türk dolandırıcı grubu, MetaMask’ın güncellenmiş  sürümünün var olduğunu belirterek bir kimlik avı kampanyasında SMS göndermeye başladı.

Türkiye, son dönemlerde merkezi olmayan borsalarda kripto para birimlerine yönelik artan bir eğilim görüyor.

Pek çok dolandırıcı, bunu fırsata çevirmek çeşitli girişimlerde bulunuyor. Aktarılan bilgilere göre dolandırıcı bir grup merkezi olmayan cüzdan uygulaması MetaMask adı altında oltalama saldırıları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Son zamanlarda Türkiye’de yeni bir kimlik avı kampanyasında SMS yöntemi kullanıldı. Aslında SMS yöntemi yeni bir durum değil. Ancak kripto alanında kullanımına pek rastlanmıyordu. Sonunda buda oldu.

Birçok kişiye gönderilen SMS’te MetaMask’ın güncellendiği ve en son sürümü indirmek için bağlantıya tıklamaları gerektiği belirtiliyor.

Yatırımcılar MetaMask kimlik avı saldırılarıyla karşı karşıya

Gelişen ve büyüyen kripto para birimi endüstrisinde dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı da artıyor. Merkezi olmayan bir yönü olan ve akıllı sözleşmeler üzerinden çalışan bir blockchain sisteminde sayısız dolandırıcı, kullanıcıların varlıklarını çalmak için harekete geçer.

Herkesin bildiği üzere merkeziyetsiz cüzdanlar anonimlik sağlıyor. Ayrıca açık kaynak kodu, oltalama saldırıları ve kimlik hırsızlığı gibi birçok yöntemin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Bu konuda dolandırıcıların tercih ettiği yöntem MetaMask ismini kullanmak oldu. Metamask, en popüler kripto cüzdan biri olarak faaliyet gösteriyor.

Birçok kimlik avı saldırısı, kullanıcı kaynaklarını çalmak için MetaMask kullanıcılarını hedef alır. Türkiye’de kripto para birimlerine yaklaşan birçok kullanıcı, henüz borsalarda listelenmemiş potansiyel kripto para birimlerini keşfetmek istiyor.

MetaMask ve Trust Wallet gibi cüzdanlar bu durumda aktif özelliklere sahiptir. Ancak, Türk kullanıcılarının büyük çoğunluğu tam olarak şifreleme donanımına sahip değiller ve bu da onları güvenlik ihlallerine karşı savunmasız hale getiriyor.

İlginizi çekebilir: Çin Merkezli Sosyal Medya Platformu WeChat, Dijital Yuanı Sistemine Entegre Etti

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir