80’den Fazla Kripto Varlık Şirketi Hong Kong’da Ofis Açmayı Düşünüyor

80’den Fazla Kripto Varlık Şirketi Hong Kong’da Ofis Açmayı Düşünüyor
80’den Fazla Kripto Varlık Şirketi Hong Kong’da Ofis Açmayı Düşünüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 senesi kripto endüstrisi için bir hayli sönük geçmişti. Elde edilen verilere göre 2022’nin Ekim ayından beri 80’den fazla kripto firması Hong Kong’da ofis açmakla ilgilendiğini ifade etti.

Bahsi geçen dijital varlık firmaları, Çin’den ve diğer ülkelerden oluşuyor. Bu şirketler, Hong Kong’da ofisler kurmak ve Web3 merkezi haline gelmekle ilgilendiğini ifade etti.

20 Mart’ta Hong Kong’da konuşan Hong Kong Mali Hizmetler ve Maliye Bakanı Christian Hui, Ekim 2022’den itibaren şehrin dünyanın dört bir yanından çeşitli işletmelerin ilgisini çekeceğini duyurdu.

Bakan, 23 kripto şirketinin şehirde ofis kurma planlarını açıkladığını söyledi. Bu şirketler arasında sanal varlık platformları, blockchain altyapısı ve blockchain ağ güvenliği şirketleri yer alıyor.

Hong Kong bir Web3 merkezi olmak istiyor

Mali Hizmetler ve Maliye Bakanı Christian Hui, bahsi geçen şirketlerin politika beyanının “uygulama ayrıntıları”, düzenleyici gereksinimler, sanal varlıklar ve Web3 endüstrisi için hedeflenen destek önlemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini söyledi.

Hui, Hong Kong’un şu anda 800‘den fazla fintech şirketine sahip olduğunu ve kendisini Web3 için önemli bir merkez olarak konumlandırdığını belirterek, Web3 ekosistemini hızlandırmak adına 50 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı.

Hui, Haziran 2023‘te sanal varlık hizmeti sağlayıcıları için bir lisanslama sistemi başlatacağını ve bu durumdan sonra daha fazla kripto şirketinin Hong Kong’a akın edebileceğini söyledi.

Hali hazırda devam eden bir istişare sürecinin parçası olarak Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), 31 Mart tarihine kadar lisanslama süreciyle ilgili geri bildirim taleplerini kabul ediyor.

İlginizi çekebilir: Son Raporlara Göre FTX’in İflas Anında Büyük Miktarda Borcu Olduğu Ortaya Çıktı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir