Arjantin’in Buenos Aires eyaleti 2023’te Kripto Madenciliği Kazançlarını Vergilendirecek

Aktarılan bilgilere göre Buenos Aires kripto para madenciliğini ve büyük olasılıkla stake etmeyi vergilendirmeye başlayacak.

Arjantin'in Buenos Aires eyaleti 2023’te Kripto Madenciliği Kazançlarını Vergilendirecek
Arjantin'in Buenos Aires eyaleti 2023’te Kripto Madenciliği Kazançlarını Vergilendirecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantin’in Buenos Aires eyaleti, 2023‘ten itibaren kripto para madenciliğini ve potansiyel olarak staking’i vergilendirmeye başlayacak. Her iki faaliyetin de vergilendirilmesinin önümüzdeki birkaç yıl içinde eyaletin maliye politikasının bir parçası olması bekleniyor.

Buenos Aires, Nisan ayında kullanıcılarının, önümüzdeki yıl kripto para ile vergi ödemelerine izin vermesi hakkında bir duyuru yaptı. Bu duyuruda, kullanıcıların kripto para ile önümüzdeki yıl vergi ödemelerini kolayca yapabilecekleri belirtildi. Yapılacak bu değişiklik, vergi ödemelerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesini sağlayacak.

Şehrin ayrıca bir blockchain kimlik sistemi kullanma projesi var ve 2023’te dijitalleşme ve modernizasyon hamlesinin bir parçası olarak Ethereum node’larına ev sahipliği yapacak. Eyalet, gelecekte blockchain tabanlı projeler geliştirirken, düzenlemelerine devam edecek.

Buenos Aires, Kripto Madenciliğinde Düzenlemeye Gidiyor

Buenos Aires eyaleti, kripto para madenciliğini gelecek yıl için vergiye tabi bir faaliyet olarak ekleme planını onayladı. Eyalet, madencilik faaliyetlerinin vergilendirilmesini öngören ve ileride uygulanacak bir kurallar kümesi getirecek bir proje hayata geçirmeyi planlıyor.

Eyalet Valisi Alex Kicillof tarafından sunulan bir belge, kripto varlıkları ve/veya kripto para birimi işlemleri için işleme ve doğrulama hizmetleri (kripto varlığı ve/veya kripto para birimi madenciliği) olarak tanımlanan faaliyetlerin, bu işlemlerden üretilen gelir üzerinden yüzde 4’lük bir ek vergi gerektiğini ortaya koyuyor. Öyleki, bu işlemleri yapanlar yüzde 4’lük ek vergi ödemek zorunda kalacaklar.

Vergiler, Arjantin ulusal hükümetinin belirlediği diğer vergilerden farklı olarak, özel olarak eyalet hükümeti tarafından toplanacak.

İlginizi çekebilir: Elektrik Sağlayıcısından Kripto Para Madencilerini Kızdıracak Karar!

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir