Kripto para ve blockchain teknolojileri her geçen gün büyümeye devam ediyor. Hal böyle olunca da pek çok ülke blockchain teknolojisini benimsemeye başladı. Bu alanda atılan son adım Nijerya’dan geldi.
Nijerya federal hükümeti, ülkenin teknolojinin benimsenmesini yönetmek için düzenleyici bir çerçeve geliştirmesine yardımcı olacak bir blockchain politikasını onayladı.
Nijerya, kripto para birimleri söz konusu olduğunda dünyanın en merak edilen ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Aktarılan bilgilere göre Nijerya, 3 Mayıs 2023 tarihinde Ulusal Blockchain Politikasını onayladı. İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanı İsa Ali İbrahim tarafından hazırlanan bir raporun ardından verildi.
Teknolojinin GSYİH’ya katkıda bulunması bekleniyor
Federal İletişim ve Dijital Ekonomi Departmanı’nın (FMCDE) raporuna göre, çeşitli endüstrilerde blockchain teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesinin, 2030 yılına kadar küresel gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYİH) 1,76 trilyon dolar ekleyebileceği ortaya çıktı.
Açıklamaya göre Nijerya Ulusal Blockchain Politikası, FMCDE tarafından hem kamu hem de özel sektörden paydaşlarla istişare edilerek geliştirildi. Bu politika, dijital toplum ve yeni teknolojilere odaklanan Ulusal Dijital Ekonomi Politikası ve Stratejisi’nin (NDEPS) 7. Maddesi uyarınca Nijerya Federal Hükümeti adına hazırlanmıştır.
Ekim 2020’de yayınlanan Blockchain Benimseme Stratejisi Özeti, blockchain ve dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) Nijerya’nın dijital ekonomisinin gelişimini yönlendireceğini belirtiyor.
Politika; bireyler, işletmeler ve hükümetler arasında güvenli işlemlere, veri paylaşımına ve değer paylaşımına olanak sağlayan blok zincir tabanlı bir ekonomi oluşturmayı amaçlıyor.
Bu yeni politikaya rağmen, kripto para ticareti ülkede yasadışı olmaya devam ediyor.
İlginizi çekebilir: Metaverse Sanal Arazisi Nedir?